zondag 18 juli 2010

Omdat ik om je geef...

Beste natuurvriend,

De afgelopen week vernamen we heel mooi nieuws over de radio. Tijdens het programma 'Ochtendpost' nam Nico Blontrock (presentator radio2 West-Vlaanderen) ons mee naar het West-Vlaamse St.-Joris, deelgemeente van Beernem.
Daar heeft een jonge fokvaars drie stierkalfjes ter wereld gebracht. Dit is wel heel uitzonderlijk voor een dier van het Wit-Blauwe Belgische vleesras.

De vreugde bij het gezin Bral moet groot geweest zijn, veronderstel ik? Het nieuws waaide over naar de plaatselijke media, en zo werd het ons voorgesteld in dagblad Het Laatste Nieuws.

Destijds studeerde ik aan de vrije landbouwschool te Oudenaarde. Zo bleef ik toch een beetje verbonden met het leven op de boerderij. Sindsdien is mijn interesse voor het buitenleven alleen maar gegroeid. De voorliefde voor dieren is nooit ver weg geweest. Wat zou het fijn zijn, mocht ik deze diertjes eens zien?
We zouden er een fietstocht kunnen aan vastknopen?

Een fietstocht met een speciale missie...
Om half negen in de ochtend vertrokken we vanuit Izegem, waar we wonen. Van daaruit ging het richting Ardooie, Pittem, Egem, Wingene, Beernem, St.-Joris
We hadden geen adres, maar we zullen het daar nog eens vragen, zo'n heuglijk nieuws gaat wel gauw rond van de ene hofstee naar de andere...

Op het middaguur stonden we aan de deurbel van Hof Van Zeldonk. De dochter des huizes was aangenaam verrast. We werden heel vriendelijk ontvangen, en terwijl we naar de stal gingen kregen we het hele verhaal mee.
Daar in het uiterste hoekje... lagen drie kleine kalfjes... rustig bij elkaar. Eentje is ervan gescheiden, omdat het hok te krap werd voor hen samen. Het was een bijzonder moment te zien hoe rustig ze zijn.
We mochten ook even bij de moeder, een eindje verderop, in een half open bebouwde stal.
Ze maakt het heel goed en weet nauwelijks wat haar overkomen is...

Jullie zijn nog op zoek naar een naam voor 1 stierkalfje, beginnend met de letter 'E' ?
Eliot of Ewaut of Elias ?

Beste familie Bral,
Jazeker, 100 kilometer later zijn we veilig thuis gekomen.
Mogen we jullie hierbij heel hartelijk danken voor de gastvrijheid. We hebben genoten van wat we te zien kregen: een klein wonder toch van de natuur !
We wensen jullie alle goeds, ook met de dieren die aan jullie zorg zijn toevertrouwd.


Fijne groeten,
:0) Veerle Loriaux

Geen opmerkingen: