dinsdag 3 juni 2008

Wijzigingen

Het was eerder al te lezen op de blog maar het veer over de Damse Vaart de Kobus was even buiten gebruik. De herstellingswerken zijn nu achter de rug waardoor je met de fiets niet langer hoeft om te rijden maar weer met het veer zelf kan oversteken.



En er zijn nog enkele wijzigingen te melden:


Op de Kommiezenroute (start in Menen) die een ruime lus maakt Frankrijk zal de route omgeleid worden. Fietsers die de route eerder al reden herinneren zich ongetwijfeld de afdaling langs de kasseien of de Chemin de Meurins. Eerder werd hier ook al op de blog melding van gemaakt.

De kassei is zeker een 5sterren waard in Parijs-Roubaix. Zeker bij een nat wegdek is het niet langer veilig hier te fietsen. Op bepaalde stukken is fietsen enkel weggelegd voor mountainbikes en daarom is het veiliger de route om te leiden zodat je als fietser optimaal van het zicht op Halluin kan genieten.

Ook in Lauwe op diezelfde route gaan we omwille van de veiligheid de route omleiden. Daar waar de route normaal rechtsaf gaat naar de Leie blijven we even rechtdoor fietsen via de Schoonkesmeers om dan rechts naar de Leiebrug te rijden en de oorspronkelijke route te bereiken. Van zodra de route terug op een veilige manier kan gefietst worden zal dit terug hersteld worden.

Maar er is ook positief nieuws te melden voor fietsers in de Leiestreek.
Binnen enkele weken wordt het fietsnetwerk aangepast en verfijnd. Op die manier zal je niet langer in een ruime boog rond Roeselare moeten rijden, maar kan je dwars door het centrum alle windrichtingen uit. En ook in Menen komt er een verfijning zodat je makkelijker naar Dadizele en Geluwe (of omgekeerd) kan fietsen.

Dit betekent ook dat er enkele nieuwe knooppunten worden gecreeërd. Maar geen nood echter want waar er wijzigingen zijn zal dit aangeduid worden met bordjes en kaarten ter plaatse.
En zodra alles gerealiseerd is kan dit hier ook vermeld worden met een kaartje.

Geen opmerkingen: