donderdag 4 februari 2010

Waar moet al dat water heen?

Beste natuurvriend,

Je huis zal maar rondom door water omgeven zijn. Nog niet zo heel lang geleden maakten bewoners in de streek rond Pollinkhove het (weerom een keertje) mee. Alle wetenschap samen is - op zo'n momenten- ontoereikend, ondanks de inspanningen die reeds ondernomen werden.

Het lijkt erop of er water bijkomt als het regent? 's Zomers maken we het omgekeerde mee en dreigt er een tekort aan (drinkbaar) water. Het water neemt evenwel een kringloop en verandert van plaats en van vorm: het ijs op de Noordpool, het zeewater, en het water uit de kraan...volgen allemaal dezelfde stroom.

Wist je dat één miljard mensen ( 1/6 van de wereldbevolking) geen goed drinkwater hebben!
Van zout en brak water kan men zuiver drinkwater maken, maar alleen onze rijke droge landen kunnen een dure investering doen om water voor ons te zuiveren...

Toch is er geen reden om kwistig om te gaan met water, want als we meer water verbruiken, blijft er minder over voor de natuur.
En zo wordt de kringloop gesloten, om het fantastische stukje groen heen, dat onze aandacht meer dàn verdient.
Bent u het niet (volledig) eens met wat ze zeggen over de gevolgen van de opwarming van de aarde, doe het dan, gewoon, zonder verdere uitleg, omdat het op de een of andere manier (die ik niet nader kan verklaren) toch beter is om van de natuur te houden.

Met hartelijke groeten,
:0) Veerle Loriaux

2 opmerkingen:

willy de kerpel zei

Veerle,
Heb je water nodig, kom dan maar naar Loppem, en zeker wanneer men een megelomaan voetbalstadion zal bouwen midden een te waterrijk gebied.
Voetje baden wordt gratis.
Mijn huis was reeds ieder jaar met water omsloten. Mijn huis was reeds twee jaar niet met water omsloten, maar maakte deel uit van het water.

Veerle Loriaux zei

Willy,
Ik begrijp je reactie enigszins.
Er zou een superoplossing in de maak zijn: pieren inplanten! Ze lusten alles en verzadigen zich graag... met water.Misschien een tip?