woensdag 27 januari 2010

Als het weer wat tegen zit.

Beste natuurvriend,

Als we (weer eens) niet in de mogelijkheid zijn om een stevige tocht te maken of een klautering met de fiets door Heuvelland, omdat het weer het laat afweten, dan kunnen we vogels spotten vanuit het vensterraam.
Gefascineerd als ik altijd al ben geweest om dieren te observeren, laat het me toe te zinspelen op wat de natuurwetten ons voorschrijven.
Wij leren het van onze ouders of op school, maar de natuur leert het (ons) uit aandrang tot overleven.
Niets is voorspelbaar, maar je gaat en maakt er gewoon het beste van.


Je moet maar eens door het raam kijken, je ogen de kost geven, en laat je verbeeldingskracht zijn werk maar doen. In de mate van fascinatie zullen vragen in je opkomen waarmee je je nooit eerder hebt geconfronteerd.
Wel stel ze gerust, pluis maar uit, maak desnoods gebruik van het internet, deze dingen zijn er ooit gekomen om ons bij onze zoektocht te ondersteunen, en - in een verantwoord relaas- contact te nemen met het hoé en het waaróm van zoveel moois.


Observeer, sluit je ogen en zeg wat je zonet allemaal zag... Wat heb je er nog allemaal van onthouden ( het is geheugentraining), en misschien zal je merken - wanneer je langzaam je ogen weer opent- dat de natuur zich opmaakt voor een nieuwe lente...
De wintervoorraden raken bijna op, maar aan de boom staat al een knop.


Met hartelijke groeten,
:0) Veerle Loriaux

Geen opmerkingen: