donderdag 23 oktober 2008

Rare kronkels in de natuur...

Beste natuur vriend,

"Rare" kronkels in de natuur was misschien niet de juiste interpretatie voor wat rechtstreeks uit de natuur gehaald is, maar het geeft ons ( op directe of indirecte wijze) mee waar het in het leven op staat: " Zet door! "

In voor- en tegenspoed hanteert de natuur zijn eigen spelregels, vandaar dan misschien... " raar" ?
Wat voor mij zo boeiend is hieraan lijkt voor anderen wellicht zo vanzelfsprekend, dat wij het bij onszelf wat verloren zijn, nl.: instinctief te handelen...
Misschien is dit ook een moeilijk te plaatsen begrip in onze steeds complexer wordende samenleving en vaker verdrongen dan voorrang geboden ?

"Rare" kronkels zijn het niet, tenminste niet waar de natuur tracht te voorzien in overdracht van leven: beschermen... is het uitgangspunt.
Ik beken heel eerlijk, beste natuurvriend, te beseffen hoeveel we aan de natuur te danken hebben .
Denk maar eens hoe het voelt wanneer je ziek bent, koude rillingen krijgt, geen of juist véél behoefte hebt aan water, enzovoort. Nog een ander voorbeeld: de verhoogde concentratie pollen in de lucht, te wijten aan luchtvervuiling, waardoor bomen het alsmaar moeilijker krijgen om behoud en herstel te waarborgen. Raar ?...

Mirakels bestaan niet, alleen de motivatie om tijdens onze trektochten een natuur-lijk evenwicht te vinden, elke keer opnieuw en beter, alleen als wij er in geloven.

Met volle natuurgroeten,
:0) Veerle Loriaux

Geen opmerkingen: