zondag 5 juli 2009

Het 6de fietsfeest Leiestreek!

Beste natuurvriend,

Prosit!
Happy birthday voor het 6de fietsfeest Leiestreek 2009 !

Diegenen die er vorig jaar bij waren hoef ik niet meer te overtuigen dat zo'n fietshappening veel volk op de been brengt.
Uit de 7 startplaatsen kozen we het voor ons dichtstbijzijnde Kasteel van Rumbeke op het provinciedomein Sterrebos, één van de verborgen parels van de stad.

Verschillende trajecten, waaruit we de tocht van 54km voor onze rekening namen, voerde ons langs Oekene, Lendelede, Kuurne, Kortrijk, en terug langs Bissegem, Ledegem, Beitem en Rumbeke. Onderweg verzamel je stempeltjes, en met 3 stempels bij start- en halteplaatsen maak je achteraf kans op mooie prijzen. De mensen die instonden voor het bedelen van de stempels hebben dat met de grootste zorg gedaan. Beetje jammer van restaurant Te Lande bij Izegem die (om voor ons onbekende redenen) gesloten bleef.

Kortrijk verraste ons met de biënnale ' Secret Gardens'. Voor dit internationaal stadstuinfestival worden 10 tijdelijke verborgen, onbekende, verwaarloosde of onderbenutte, publieke en semi-publieke ruimten ( waaronder het Streekbezoekerscentrum ) ontworpen tot plekjes van verwondering én bewondering. (*)
Het Begijnhofpark lokte ons naar het Museum Kortrijk 1302. De randanimatie werd verzorgd door muzikanten. Met doedelzak, draailier en hakkebord brachten ze ons terug in de tijd, iets waarvoor ik te verleiden was en ik niet alleen..., in die entourage genoten heel wat mensen van hun picknic of van middeleeuwse lekkernijen.

Heel veel plekjes deden me wegdromen bij eerder gemaakte fietstochten. Niettemin - hoe uitgelezen je tocht mag zijn, er valt vast wel iets te beleven, en gelúkkig maar!
Dit moment van verwondering mocht ik beleven net vóór we het laatste rechte stuk naar Rumbeke aandeden: De Kleiputten: een natuurreservaat van om en bij de 9 ha.
In 2001 werd het overgedragen aan Bosbeheer. Samen met het Sterrebos, natuurgebied De Kleiputten en het recent beboste privéterrein op de oude kleiputten vormt dit gebied nu een groene ontspanningszone van een 50 ha. dichtbij het Roeselaarse stadscentrum.
Een dankbare gedachte bij zoveel vrijwilligerswerk!

" Lieve mens,
draag er zorg voor! "

Ik ga niet heen vóór ik dank heb gezegd aan bepaalde mensen, nl.: de organisatie.
Zij heeft getracht ervoor te zorgen dat wij niets tekort kwamen.
Het was een dag waarvan we hebben genoten !

(*) zondag 30 augustus 2009 - Kotrijk
Geleide wandeling 'Secret Gardens' - een internationaal stadstuinwandeling.
Afspraak om 14u30 - Toerisme Kortrijk - Begijnhofpark

Welgemeende groeten,
:0) Veerle Loriaux

Geen opmerkingen: