donderdag 3 juli 2008

Wandelnetwerk Westkust

In De Panne is door Westtoer het eerste wandelnetwerk langs de Kust voorgesteld. Het netwerk Westkust presenteert een mix van natuur en cultuur tussen De Panne, Koksijde en Nieuwpoort. Het traject van 130 kilometer, waarvan een derde onverhard, en 104 knooppunten brengt wandelaars langs en door de duinen en naar een 40-tal bezienswaardigheden.
Met het systeem van de genummerde knooppunten wordt het netwerk in beide richtingen bewegwijzerd.
Het wandelnetwerk vertelt boeiende verhalen over de Westkust, van het ontstaan van het kustlandschap over de geschiedenis van het kusttoerisme tot de bouw van de Atlantikwall. Via de knooppunten worden een hele reeks interessante plaatsen met elkaar verbonden. Trekpleisters zijn onder meer het natuurreservaat De Westhoek (De Panne), het natuurreservaat Hoge Blekker (Koksijde), het vernieuwde Visserijmuseum (Oostduinkerke), het sluizencomplex De Ganzepoot en de vuurtoren (Nieuwpoort).

De nieuwe wandelnetwerkkaart is het ideale hulpmiddel om een eigen wandeltraject uit te stippelen. De scheurvrije en waterbestendige kaart bevat eveneens heel wat tekst en uitleg over de bezienswaardigheden.
Het startbord werd onthuld door Gedeputeerde Patrick Van Gheluwe, Dhr. Mark Andries (kabinetschef minister Bourgeois), Schepen voor toerisme Marc Decoussemaeker en Dhr. Wouter Mortier (agentschap natuur en bos). Daarna werd nog het laatste knooppuntbord worden vastgemaakt.


En werd het netwerk ingewandeld. Dit gebeurde in aanwezigheid van zo'n 100 aanwezigen.


Geen opmerkingen: