vrijdag 24 april 2009

Zwakke weggebruiker.

Beste natuurvriend,

Zwakke weggebruiker.
_________________
Laat de ' maar ' -s maar vallen,... in de overweging of de bedenking bij het gedrag van een zwakke weggebruiker temidden het helse verkeer.
Laat even die ' maar ' vallen, als je leest of hoort hoe ( alweer ) een fiets(-st)er onder het wiel van een onbuigzaam dapper en rapper voertuig terecht kwam...

Het is een zoveelste ontmoediging voor al wie zich fietser noemt: als hobbyist of als dagelijkse pendelaar van en naar school of werk.
Ik hoop dat mét het slachtoffer de goede voornemens niet verdwijnen, waar iemand er plots voor kiest om voortaan plaats te nemen achter het stuur van een gemotoriseerd vehikel, dan - krom gebogen- achter het stuur van de minder comfortabele fiets ?
Het maakt de chaos op de weg alleen maar groter, denk ik dan..., en de positie van de zwakkere weggebruiker kleiner.

Wij, meters en peters, controleurs van onze fiets- en wandelwegen, staan een stukje van onze vrije tijd af ten dienste van de recreant, die tot rust wil komen of wàt voor reden goed is om een fiets- of wandeltocht te ondernemen...

We doen het graag !
We drukken dan ook onze gevoelens van betrokkenheid uit voor de slachtoffers onder zwakke weggebruikers en durven met aandrang vragen ( zoals ik steeds weer aan mijn kinderen vraag):
" Gedraag je op de openbare weg...en wees voorzichtig ! "
Wat je deze morgen had, kan er vanavond niet meer zijn.

Komt veilig aan !

Met vriendelijke groeten,
Veerle Loriaux

vrijdag 10 april 2009

Werken Heuvelland

Het komende jaar zijn er heel wat werken gepland in de dorpskernen van Westouter en Kemmel. Het kan dan ook zijn dat je op je tocht opeens een omleiding moet volgen.

Dit kan het geval zijn voor volgende routes: Rode Berg Ruiterroute, Tweebergen wandelroute, Wandelnetwerk Heuvelland, Kemmelbergwandelroute, In Flanders Fields autoroute, Fietsnetwerk Westhoek en de West-Vlaamse bergenfietsroute
Naargelang de vorderingen van de werken zullen de omleidingen een aantal keer wijzigen.
Info over de werken op www.heuvelland.be