maandag 31 maart 2008

Kampveldwandelroute

Wie houdt van bossen in al zijn facetten moet vast en zeker eens de Kampveldwandelroute afhaspelen met start in Waardamme.
Je wandelt er via een kasteeldreef naar het Kampveldbos en komt er verschillende types naald- en loofbossen. Op enkele plaatsen kom je ook op een open terrein in het bos. Zalig toch die stilte.
In de tweede helft van de route kom je in open veld terecht en krijg je een prachtig zicht op een licht glooiende beekvallei. Hier hou je best even halt om te genieten van de rust.
De terugweg loopt voor een stukje over dezelfde weg als toen je vertrok maar dat deert niet. Het uitzicht dat je krijgt is helemaal anders.
Oh ja, na regenweer zijn goede schoenen geen overbodige luxe.

vrijdag 21 maart 2008

Poggio mountainbikeroute

Zaterdag 15 maart werd de Poggio mountainbikeroute officieel geopend. De route is 42km lang en verkent de regio van Ichtegem, Gistel en Diksmuide.
Vol goede moed vertrokken we met een 60-tal enthousiastelingen voor de eerste verkenning.
Na een korte passage door het centrum ging het via enkele onverharde dreven en met de wind in de rug naar de groene 62, de vroegere treinbedding van Torhout naar Oostende. Even verderop ging het linksaf en kregen we de wind vlak op de neus in het vlakke polderland.
Via enkele onverharde paadjes kwamen we via een lange voetwegel in de Mokker.
In de verte doken al enkele bossen op die we konden induiken.
Na het praatbos hielden we nog even halt aan de Duitse militaire begraafplaats in Vladslo. Daarna gingen we via enkele kerkwegels en een bospassage terug naar Koekelare.
Het venijn zat hem in de staart want om en rond het sportpark werd nog een technische passage aangelegd.
meer info: http://www.fietsen-wandelen.be/